Bulgarisk köttgryta på gädda

Kavurna kebup

 

Jag fick recept på en köttgryta av min mamma som i sin tur fått det av en bulgarisk väninna. Ett skrivfel gjorde att jag fick för mig att man även kunde göra grytan på fisk. Sagt och gjort, med en stor gädda i frysen passade det ju utmärkt. Nu var det så att det skulle vara fläskkött eller nötkött, inte fiskkött 🙂 Men det blev faktiskt riktigt bra ändå. Gädda har ett fast kött och den fick ångkoka ovanpå såsen strax innan servering. Smakade inte mycket “fisk” alls. Barnen tyckte det var gott tills det sjunkit in att det var fisk de åt – då gick det lite trögare.

Såsen bestod av purjolök, tomatpuré, vitt vin, vatten, salvia, salt och peppar – ganska passande fisksmaksättare tycker jag. Men jag minns ju köttgrytan från när jag var barn, så kanske jag ger den en ny chans….