Jambalaya från amerikanska södern

Nu är sommarlovet över och vi har kommit tillbaka till våra rutiner. Det betyder också ett nytt matland varje vecka. Vi reser denna vecka till Amerika och smakar oss fram.

Först ut är en amerikansk pyttipanna. Inte så olik den spanska paellan med både kött och skaldjur, men med en annan kryddning. Det finns massor av recept på jambalaya när man söker runt på nätet, men jag fastnade för det här på www.receptfavoriter.se

Jambalaya

Det är ju lite “man tager vad man haver” och vad man gillar naturligtvis. Den här rätten gick hem hos alla i familjen. och det var ju en trevlig start.

Key Lime Pie

Till efterrätt blev en det klassisk Key Lime Pie. Här finns det också många varianter att välja mellan. Leila Lindholms recept är beprövat, men jag valde att följa Roy Fares recept eftersom han mätte limejuicen istället för att ange ett antal limefrukter. Det kan bli så fel beroende på hur stora/små frukterna är och det framgår ju aldrig i recepten. Riktigt lyckat blev det, med mjuk och syrlig limesmak som mötte krispig söt digistivebotten. Lite mer för de vuxna än för barnen, men då blev det desto mer åt oss 🙂