Fyllda paprikor – Pimientos rellenos

Fyllda paprikor

Paprika är en viktig grönsak i Spanien verkar det som. Än en gång lagar jag mat med denna härlig grönsak. Räkna med att det tar lite tid med den här rätten. Först ska paprikorna bakas i ugn. De ska bli brända i skalet så att det lätt går att dra av. Det var svårare än jag hade trott, så i slutändan lät jag den tunna hinnan sitta kvar och det gick bra.

Fyllningen är består av blandfärs, gärna lite serranoskinka och rökt sidfläsk i bitar, färsk tomat, lök, vitlök som steks färdigt och blandas med hårdkokt ägg i bitar. Kryddas med salt, peppar, persilja och lite oregano.

När paprikan har fyllts behöver den bara stå en liten stund i ugnen tills allt har blivit varmt. Jag kokte ris och gjorde en spansk sås till. Recepten hittar du här.

Gott, tyckte nästan hela familjen. Du kan nog gissa vid det här laget vem som hade invändningar.