Harira och Alharcha

Harira är en marockansk lammsoppa som är vanlig under vintern. Under ramadan brukar man bryta fastan på kvällen med denna soppa, bröd och dadlar.

Soppan är fullproppad med olika kryddor. Även i detta recept behöver du kryddblandningen Ras el Hanout. Receptet hämtade jag från en trevlig hemsida som jag hittade när jag sökte runt på nätet, se här. Jag gjorde bara en halv sats och det blev över till ytterligare en middag.

Harira

 

Brödet Alharcha är ett långjäst lite grövre bröd med både rågmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl. Brökakorna tar lite tid att baka, men de var väldigt goda nybakade till soppan. Tyvärr lät jag dem ligga invirade i en handduk till dagen efter och då hade de blivit för hårda för att ätas 🙁

Alharcha

Här är receptet. Jag gjorde en 1/4-dels sats och det blev 8 brödkakor, 15-20 cm i diameter.

Soppan blev väldigt god. Missa inte dadlar till. Den söta smaken är fin till soppans alla kryddor. Brödet var det bara jag i familjen som tyckte oss. För kompakt och grovt tyckte de andra.