Koppärriga kärringens tofu – Ma po doufo

Visst måste man prova ett recept med detta fantasieggande namn. När jag har sökt runt lite har jag även förstått att detta är en vanlig och populär rätt i Kina. Kul att testa mat med tofu – en ny bekantskap för mig. Jag har ätit det förut men aldrig tillagat.

Jag hittade två recept som jag inspirerades av och följde. Det ena är ur Linlins kokbok som jag har berättat om förut och det andra från SVT:s matprogram om Kina som jag tyvärr inte sett. Recepten ligger dock ute på SVT:s hemsida, se här. Ett trevligt inslag är programledarens kommentarer till varje rätt.

Koppärriga kärringens tofu

Linlins recept och SVT:s – testa dig fram hur du vill ha det.

Tofu har ju en speciell konsistens, men barnen tyckte framför allt att maten var för stark.
Så stark var den inte tyckte vi vuxna, men lite hetta. Det kan man ju reglera själv med chilipastan. Vackert och relativt lätt- och snabblagat. Och helt olikt någon rätt jag ätit på kinarestaurang.