M’hanncha – en söt avslutning

Denna kaka kallas för Snake Cake på engelska. Då syftar man på formen på kakan. Jag fick mig ett gott skratt när barnen trodde att kakan skulle innehålla torkade ormar (!).

M'hanncha

Den innehåller mycket godare saker än så. Ett frasigt skal döljer en söt fyllning av mandelmassa, hackade fikon och hackad pistaschnötter som kryddats med stött kardemumma och rivet apelsinskal. Enligt receptet ska det vara rosenvatten i också, med det hoppade jag över. Kakan är beroendeframkallande. Jag har redan gjort den två gånger 🙂

Det här receptet följde jag. Låt dig inte avskräckas av utbakningen. Det är lätt och jag gjorde två längder som jag skarvade ihop på bakplåten.

M'hanncha - utbakning  M'hanncha på plåt

Baka och njut till en kopp kaffe eller te!
Det är var det sista receptet från Marocko. Nu åker vi vidare i världen.