Steak and Kidney pie blev Steak and Ale Pie

Jag såg verkligen fram emot att få testa att göra en riktig Steak and Kidney Pie under den här veckan. Men det har visat sig stört omöjligt att får tag på nötnjure. Jag har försökt beställa via stora matkedjor och små lokala slakterier, men inte lyckats 🙁 Traditionen att äta inälvsmat har verkligen försvunnit i Sverige. Synd, tycker jag när vi talar om hållbart samhälle och att ta vara på våra resurser…

Så jag fick till slut ge mig och göra en Steak and Ale Pie istället. Ingredienserna är i stort desamma som till Steak and Kidney Pie, tröstar jag mig med. Barnen blev naturligtvis glada när de hörde att de skulle slippa njure, så det var ju ett plus i kanten.

Steak and Ale Pie_stuvning  Steak and Ale Pie

Jag följde Harry Bikers recept, men uteslöt 500 ml köttbuljong för jag tyckte ölen räckte som vätska. Det skulle ha blivit en alldeles för tunn köttstuvning annars. Jag gjorde egen pajdeg, samma som till kycklingpajen som jag lagt om tidigare.

Mustigt och gott, tyckte jag. De andra i familjen har tröttnat lite på pajer och stuvningar, så det är väl tur att vi snart åker vidare till ett annat land 🙂