Wienerschnitzel!

En klassiker som Wienerschnitzel måste man ju bara prova. I flera inlägg på nätet har jag läst att när man gör en äkta Wienerschnitzel så ska man skippa sardellen och kaprisen och bara ha kvar citronklyftan på toppen. Vi kör renlärigt.

Min man fick i uppgift att banka ut kalvfileerna tunt. Sedan dubbelpanerade vi dem: först salta och peppra köttet, sedan vända i mjöl, i ägg och till sist i ströbröd. Låt schnitzlarna vila lite innan stekning så att paneringen håller ihop. Stek i rikligt med fett. Vi blandade smör och rapsolja och lät schnitzlarna simma omkring i stekfettet. Stek tills de är gyllenbruna. Servera nystekta med en citronklyfta.

Wienerschnitzel

Jag gjorde en österrikisk potatissallad till. Samma förfarande som med tysk potatissallad att man blandar nykokt, varm potatis med en vinägrett. Koka potatisen hel med skalet på så smakar den mycket bättre. Lite pilligt att skala i efterhand, men värt besväret. Skiva eller skär i bitar. Jag gjorde en vinägrett på vitvinsvinäger, olivolja, dijonsenap, kapris, salt och peppar.

Fantastiskt gott! tyckte alla utom sonen som ville ha lingonsylt till. När vi förklarade att det inte passade till försökte han med ketchup. Men det blev ingetdera och schnitzeln blev uppäten så småningom 🙂